Léčebné účinky včelího záření
- Včely vyzařují vlastní druh záření, které vzniká při
jejich činnosti v úle. Tohoto záření využívají při sterilizaci celého úlu od
choroboplodných zárodků a zároveň s ním udržují med v plástech ve stabilní
konzistenci.
- Podstata spočívá v posunutí molekul vody i ostatních,
na toto záření citlivých látek. Tato skutečnost způsobí změnu vlastností
chemických látek, které působí na člověka.
Zajímavosti
- Nenecháváme ozařovat léky - mohou se změnit účinky
léčiv.
- Dýchání vzduchu hadičkou přímo z úlu pomáhá zvýšit
odolnost a léčit chronické záněty horních cest dýchacích.
- Záření podporuje zdraví a vitalitu organismu.
- Pitím ozářené včelí vody dochází k útlumu bolesti hlavy
a kloubů , mohou se lépe hojit bércové vředy, mizí zažívací potíže a revmatické
bolesti.
- Po půlročním užívání ozářené vody klesá cukrovka.
- Ozářené masti a pleťové krémy jsou lépe vstřebatelné
pokožkou a tím se zvyšuje i jejich účinek.
- Ozařovat se dá prakticky vše, v čem je vázáno i malé
množství vody. Např. takto ozářené pivo má daleko hořčí chuť než předtím, víno
je zase kyselejší chuti. Pokud se v blízkosti zdroje záření ponechá otevřená
minerální voda po dobu jednoho roku, můžeme tuto vodu pít bez obav, že by byla
zkažená.
- Tyto vlastnosti přetrvávají až 3 týdny po ozáření.
Potom je nutné ozáření opakovat.
- Výrazné účinky lze pozorovat při pití více jak 1 litu
vody denně.
Ozařovat lze i potraviny.