Pyl


Pyl = samčí pohlavní buňky vyšších rostlin

  • Má velmi vysokou výživnou hodnotu (obsahuje až 47% stravitelných bílkovin, 4% tuku, 5% minerálních látek, celý komplex vitamínů B, dále vitamin A, H, P, C)
  • Pyl se užívá konzervovaný kvašením v medných plástech nebo rouskovaný pyl - samostatně zakvašený(v roztoku medu a vody). - poměr 1 lžička medu: 5 lžiček vody
  • Pomáhá : při onemocněních zažívajícího ústrojí, při onemocnění cév, nechutenství, bolestech hlavy, po prodělaných infekčních onemocněních, pro snížení tlaku a cholesterolu, rekonvalescenci, léčení prostaty a osvědčil se při léčení lupénky.
  • Neužívat při onemocnění ledvin, nádorových onemocněních a v prvních třech měsících těhotenství a alergii na rostlinný pyl.

Zajímavosti o pylu

  • Pyl má podobné vlastnosti na psychiku jako mateří kašička. Příznivě ovlivňuje látkovou výměnu organismu a působí tak omlazujícím účinkem.
  • Užíváním pylu se sníží krevní tlak na normální stav.
  • Velmi příznivé účinky v kombinaci s medem a mateří kašičkou na jaterní choroby.

U zánětu prostaty a zbytnění prostaty - velmi dobré účinky